Bandy i Hälsingland - Världens viktigaste sport

Hälsingland är kanske det starkaste bandyfästet av dem alla. Här finns fyra elitklubbar, som alltid drar mycket folk till bandyarenorna. Här är bandytraditionen stark och går i arv generation efter generation.
Bollnäs, Broberg och Edsbyn är tre klassiska bandyklubbar som slåss om SM guld i bandyns elitserie. Ljusdals BK en annan klubb med anor i bandyvärlden huserar i allsvenskan med ambitioner att vara med i bandyns finrum, Elitserien. 

Nu är slutspelet i bandyns elitserie igång

Här hittar du det mesta kring Hälsinglands stolta bandylag inför slutspelet i bandy. Bollnäs möter Broberg i kvartsfinalen andra länsderbyt går mellan SAIK och Edsbyn.

Bollnäs och Edsbyn vann första kvartsfinalerna i bandyn slutspel på måndagskvällen. Edsbyn besegrade Sandviken med 5-1 på bortaplan och i Hälsingederbyt mellan Bollnäs och Broberg blev resultatet 4-1 till hemmalaget inför 2 023 personer i SBB Arena. I övriga kvartsfinaler i bandyslutspelet blev resultaten vinst för Villa mot Sirius med 7-2 och Västerås vann mot Vetlanda med 6-3.

Kvartsfinalerna i bandy slutspelet fortsätter. Bollnäs, Edsbyn och Villa leder med 2 – 0 i matcher och Västerås och Vetlanda har vunnit en varsin match. 

Läs mer på Bandypuls

Vad är bandy?

Historik och allt om hur bandyn spelas

Bandypuls

Allt om bandyn idag

Bandyförbundet

Statistik med mera

Bandyfeber

Senaste nytt om bandyn