Årets amaryllisutställning – En förtrollad värld

Årets amaryllisutställning är som en port till en förtrollad värld där Mobackes florister har förvandlat den stora ytan till en magisk plats. Svampar tronar i majestät, böcker svävar i luften, en levande stickning mitt i blomsterkonsten, och svävande bord skapar en surrealistisk atmosfär. Allt detta uppbyggt kring nästan 1 000 amaryllisväxter som alltid finns med som stjärnor i utställningen på trädgårdscentret. Trots 15 års erfarenhet är det ingen rutin utan en strävan efter att överraska besökarna med något nytt varje år hos Mobackes Trädgårdscenter. 

Varje år tar personalen på sig utmaningen att skapa ett unikt tema. Årets ”En förtrollad värld” har utformats av Ulrica Östling, tillsammans med Elin Stenvall, Kerstin Sundberg Melin, Therese Liljendahl och Sofia Voxberg. Tanken var att skapa en upplevelse inspirerad av fantasin – en magisk och oväntad värld med rörliga och knasiga element. 

Arbetet har pågått intensivt under över ett år. Växter har plockats och torkats, rekvisita har samlats in från loppmarknader och privatpersoner, och en detaljerad idé har formats för att häpna besökarna. De senaste två veckorna har varit hektiska med konstruktionen av skapelserna som påminner om scener från Harry Potter, Alice i Underlandet och Narnia. 

Det är inget enkelt projekt, utfört i en handvändning. Det kräver noggrannhet och precision för att klara alla utmaningar och överraskningar som det luttrade gänget vet att de kommer stöta på under utformandet – men som varje år mynnar ut i en fantastisk utställning och upplevelse för besökarna! 

Den magiska amaryllisutställningen, som hade premiär den 17 november, kommer att trollbinda besökare under hela december med sin förtrollande atmosfär och fantastiska skapelser. Läs mer om amaryllisutställningen!