Välkommen till Järvsö
Välkommen till Järvsö
Föregående bild
Nästa bild

Järvsö - lika populärt sommar som vinter

Välkommen till Järvsö – en idyllisk pärla som erbjuder en unik blandning av roliga aktiviteter, orörd natur och intressant kultur.

Järvsö är en mångfacetterad destination som har något att erbjuda alla typer av besökare. Med sina många boendealternativ, fantastiska skid- och cykelspår, natursköna vandringsleder, kulturella skatter och rika historia, är Järvsö en plats som lockar både äventyrare och kulturälskare från när och fjärran. Upptäck skönheten och mångsidigheten i Järvsö och skapa minnen för livet. 

Järvsöbaden

Konferenshotell & Spa i Järvsö
klassiker

Brett utbud av boenden

När det kommer till boenden har Järvsö ett brett utbud som passar alla önskemål och smaker. Från charmiga stugor omgivna av skog och natur till bekväma hotell med moderna faciliteter, finns det alternativ som gör din vistelse minnesvärd och bekväm. Oavsett om du önskar en avkopplande helgresa eller en längre semester, finns det boendealternativ som passar dina behov. 

Järvsö är ett paradis för både skidåkare och cyklister

För skidälskare är Järvsö ett mycket bra alternativ, med närheten till goda kommunikationer med större delen av landet via tåg eller bil. De vackra backarna och välpreparerade spåren lockar skidentusiaster från när och fjärran. Järvsöbacken och Harsa är de två största och populäraste skidanläggningarna i området. Men det är inte bara skidåkningen som lockar – under sommaren förvandlas Järvsö till ett paradis för cyklister och mountainbike-entusiaster. Järvsö Bergscykelpark är en av Sveriges populäraste cykelparker, med leder som passar både nybörjare och avancerade downhillentusiaster. De omfattande crosscountry-lederna ger också cyklister av alla nivåer möjlighet att utforska området på två hjul

Järvsöguiderna

Upplevelser och äventyr i Järvsö
äventyr

Naturnära upplevelser

För de som älskar vandring och natur är Järvsö den perfekta destinationen. Med omgivande skogar, vackra sjöar och panoramautsikter, finns det otaliga möjligheter att upptäcka naturen till fots. För att få se alla de djur som lever i skogarna här, och i hela Norden, så rekommenderas ett besök hos Vildriket (fd Järvzoo). Här leder en ca 3 km lång trottoar besökaren runt parken där djuren kan ses på ett så naturligt vis som möjligt. Järvsö är ett utmärkt resmål för aktiva familjer. Här kan barn och vuxna tillsammans utforska naturen, prova på olika aktiviteter och skapa minnen som varar för livet.   

Kulturupplevelser i närheten av Järvsö

Men Järvsö handlar inte bara om aktiviteter – det är även en plats med rik kultur och historia. Området är känt för sina hälsingegårdar, som är en del av Världsarvet Hälsingegårdar. I Ljusdals kommun finns inte mindre än tre av Världsarvsgårdarna – Kristofers i Stene/ Järvsö, Bommars i Letsbo/ Ljusdal och Bortom Åa i Fågelsjö. Ett av de populära besöksmålen i Järvsö är Stenegård, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det förflutna med sina vackra byggnader och historiska miljöer. Här finns ett Besökscentrum för Världsarvet Hälsingegårdar och även butiker, trädgård, café och restaurang. 

En känd personlighet med koppling till Järvsö är den älskade sångerskan Lill-Babs, som hade ett nära förhållande till platsen. Hennes närvaro och arv kan fortfarande kännas i området och det är en extra dimension som besökare kan uppleva. På Stenegård finns ett fint museum om Lill-Babs liv och karriär. 

Järvsöguiderna

äventyr

Järvsöbaden

klassiker

Stugboende i Järvsö

Att bo i en stuga nära Järvsöbacken är det perfekta sättet att fördjupa sig i skidsemestern. Du vaknar upp till gnistrande snö, och med bara några steg från dörren har du tillgång till de perfekt preparerade pisterna. Stugorna erbjuder ofta en genuin och mysig atmosfär, vilket ger dig möjlighet att varva ner och njuta av den avslappnade stämningen i Järvsö.

Hotell och övrigt boende

För de som föredrar bekvämligheten av ett hotell finns det flera alternativ att överväga. Hotell Järvsöbaden, känt för sin elegans och traditionella inredning, erbjuder en lyxig reträtt med närhet till Järvsöbacken. Här kan du njuta av avkopplande stunder på spa, god mat och bekväma rum efter en dag i backen. Varghotellet är ett annat spännande alternativ, känt för sin unika design och atmosfär. Dess närhet till Järvsöbacken gör det till ett populärt val bland skidentusiaster.