Hälsingland

Kontrasternas landskap

Destination Hälsingland AB driver och utvecklar destinationsportalen för Hälsingland med engagerande innehåll riktat till besökare, hälsingar samt de som överväger att flytta hit och letar efter bostad och arbetsmöjligheter. Portalen omfattar domänerna destinationhalsingland.se, barnenshalsingland.se och livetihalsingland.se.

Arbetet med att stärka Hälsingland sker i nära samarbete med turistföretag och näringslivet. En betydande del av marknadsföringen för Hälsingland genomförs genom vår portal, nyhetsbrevet ’Hälsning från Hälsingland’ och våra sociala medieplattformar såsom Facebook, Instagram och LinkedIn. Portalen fungerar som en självklar digital mötesplats för alla som är intresserade av Hälsingland, vare sig det gäller som turistmål eller hembygd.
Här kan du hitta omfattande information om boende, konferensfaciliteter, shoppingmöjligheter, upplevelser, gastronomi, evenemang, arbetsmöjligheter, bostäder och det vardagliga livet i Hälsingland.

Varmt välkommen till Hälsingland!

Hälsingepodden

Radioprofilen och författaren Leif Eriksson bjuder både på spännande historia och samtal med intressanta gäster och ambassadörer för Hälsingland! Och det kommer mycket mer… ✨
Hälsingepodden – av Destination Hälsingland! För besökare, hälsingar och blivande hälsingar!

Upplev Hälsingland

Äkta upplevelser för alla sinnen i Hälsingland – Kontrasternas landskap. Hälsingland sträcker sig längs Östersjöns kust och präglas av en mångfacetterad natur med skogar, älvar, sjöar, berg och hav. Området är känt som världens tätaste för brunbjörnar och Sveriges mest skogstäta region. En utbredd vildmark utmärker Hälsingland och har gett upphov till sagolika varelser och myter som präglat kulturen under århundraden. 

Hälsingegårdarna, sju av dem inskrivna på Unescos världsarvslista, utgör en betydande lockelse för både svenska och internationella besökare. Många av dessa gårdar är än idag välbevarade och fungerande jordbruk, fortfarande aktiva längs landsbygdens vägar. Några av dem öppnar sina dörrar för besök eller erbjuder boende, vilket ytterligare förstärker den autentiska upplevelsen. 

Utforska allt Hälsingland har att erbjuda av sevärdheter och aktiviteter, och hitta boende nära dina önskade destinationer för en komplett upplevelse. Fördjupa dig i den unika atmosfären och kulturen som präglar detta fantastiska landskap. 

Livet i Hälsingland

Livet i Hälsingland – här tillfredsställs de flesta behov av naturupplevelser och fritidsaktiviteter för hela familjen, och dessutom är kulturutbudet med konserter, utställningar och spännande kulturhistoria stort. Hälsingland är geografiskt ett landskap med närhet till ”allt” – därför är här enkelt att leva tack vare närheten till jobb, barnens aktiviteter och allt som hör familjelivet till. Förutom många samhällen och byar finns här tre städer, Hudiksvall och Söderhamn som båda är kuststäder, och Bollnäs som ligger mer centralt i landskapet. I Hälsingland finns havet, skogen och de blånande bergen alltid inom räckhåll. Så, oavsett om det är mer spänning eller mer lugn du söker – hälsar vi dig varmt välkommen hem till Hälsingland.

Fakta om Destination Hälsingland

Detta är en del av vårt stolta arbete på Destination Hälsingland.