Nu går flytten till Hälsingland

Mycket känns nytt när pandemin släpper taget, men mycket känns också gammalt för mig och min sambo Emma som båda har pluggat vid Linköpings Universitet de senaste fem-sex åren. Efter ett år i arbetslivet i Linköping var jag säker på vad jag saknade i mitt liv. Hälsingland, och allt landskapet har att erbjuda. Närheten till precis allt. Familj, natur, och lugnet. Jag är uppvuxen i Söderhamn, men flydde fältet så fort chansen erbjöds. Då visste jag inte att jag flyttade ifrån allt jag skulle komma att sakna senare.

Jag är uppvuxen i Sandarne utanför Söderhamn och min barndom präglas mycket av just frihet i naturen. Jag, mina bröder och min bästa vän sökte alltid efter nya äventyr. På somrarna körde vi motocross i skogen och gjorde vi inte det var vi ute på havet med båten. När vintern kom byttes motocrossen ut mot snöskoter och vi gav oss ut i skogarna på nytt.

I en stad där alla känner alla var uppväxten väldigt trygg, men i de sena tonåren kände jag mig klar och ville testa något nytt. Jag var redan inställd på att läsa vidare och valet föll på Linköpings Universitet. Att flytta till Linköping har hittills varit det största äventyret jag varit med om. Linköping har gett mig så många vänner, en bra utbildning och chansen att få lära känna mig själv. Det var också på universitetet jag träffade min sambo Emma. Linköping har varit en fantastisk studentstad, och för oss är det precis vad det är – en studentstad.

I vintras bestämde vi oss därför för att flytta till något nytt. På önskelistan för vår nya stad stod nära till familj, natur, hav och mer snö om vintrarna. Vi fann snabbt Hudiksvall som uppfyller alla våra önskemål. När vi hade bestämt oss för att flytta till Glada Hudik började jobbsökandet. Jag hittade snabbt till portalen Hälsingland. I CV-banken laddade jag upp mitt CV och med en gång hade jag intervjuer inbokade med flera av Hälsinglands företagsambassadörer.

Det ena ledde till det andra och i juni börjar jag jobba som processingenjör på Holmen i Strömsbruk. Det blir en stor omställning att gå från Saab i Linköping med tusentals anställda till en fabrik med färre än 100 medarbetare. Jag hoppas att få kliva in på en familjär arbetsplats där jag får trivas samt utvecklas som person och som ingenjör. Att dessutom få möjligheten att arbeta på ett företag med verklig framåtanda och hållbarhetsfokus känns enormt motiverande.

Jag ser verkligen fram emot att få utforska Hälsingland på nytt, och att stolt få visa upp landskapet för Emma. Vi båda älskar naturen, skog som hav, och att kombinera träning med just naturen är det bästa vi vet. Därför längtar vi nu efter vår nya stad. Vi ses i Glada Hudik!


LÄS MER OM LIVET I HÄLSINGLAND


LÄS FLER BERÄTTELSER