Nordanstig
Välkommen till Norra Hälsingland!

Upptäck Nordanstig - En naturskön pärla i Hälsingland 

Nordanstigs kommun, belägen i norra Hälsingland nära Sveriges mittpunkt, erbjuder en harmonisk balans mellan kust och inland. Mellan Hudiksvall och Sundsvall sträcker sig kommunen från långa sandstränder vid kusten till stora skogar i inlandet, vilket ger en känsla av vildmark och möjligheter till både sommar- och vinteraktiviteter. 

Nordanstig är hem för flera charmiga små samhällen och landsbygdsområden med prisvärda boenden för turister och genomresande. Vår största ort är Bergsjö, där kommunkontoret ligger, och här finns även ett rikt kultur- och föreningsliv som engagerar invånare i alla åldrar. 

Bland de mest populära resmålen i Nordanstig finner man Hassela, en välkänd skidort som lockar både nybörjare och erfarna skidåkare med sina alpina backar. På sommaren erbjuder Hassela fantastiska vandringsleder och natursköna vyer. Gränsfors Bruk är ett annat unikt besöksmål, känd för sin traditionella yxtillverkning. Här kan man besöka fabriken och lära sig om hantverket bakom de högkvalitativa yxorna som produceras här. 

Mellanfjärden, med sitt pittoreska fiskeläge, är en annan pärla i Nordanstigs kommun. Här finns flera mysiga restauranger som serverar lokala delikatesser och färsk fisk direkt från havet. Området är perfekt för en avkopplande dagstur med möjligheter till både bad och promenader längs vattnet. 

Storskogens Hästturer

hästar

"Sagornas saga" 2024

Trolska Skogen

En Liten Sjökrog

restaurang

För barnfamiljer är Trolska Skogen ett magiskt besöksmål under sommaren. Denna sagoskog erbjuder äventyr och lek i en förtrollande miljö där barnen kan möta sagoväsen och delta i olika aktiviteter. Ett annat populärt utflyktsmål är Sörfjärden, som stoltserar med en av Norrlands längsta havsbadstränder. Här kan hela familjen njuta av sol och bad på sommaren eller en stilla promenad längs stranden under de kallare månaderna. 

Nordanstigs kommun är en plats där man lever nära naturen i en trygg och välkomnande gemenskap. Med sitt rika utbud av aktiviteter och besöksmål erbjuder kommunen något för alla, från spännande äventyr och kulturupplevelser till avkoppling och natursköna upplevelser. 

Vad söker du i Nordanstig?