Upptäck fantastiskt fiske i Hälsingland 

Hälsingland är en av Sveriges bäst bevarade hemligheter när det kommer till en fulländad fiskeupplevelse. Här kan den aktiva familjen förena naturens skönhet med kulinariska äventyr och spännande aktiviteter, och det finns verkligen gott om möjligheter att fiska i Hälsingland. Det som gör denna destination unik är möjligheten att i princip ha hela fiskevatten för dig själv, oavsett om du föredrar kustfiske, sjöar eller forsande älvar. 

Fånga minnen i Hälsingland 

För den som är sugen på att fiska i Hälsingland finns lättillgängliga fiskealternativ som passar hela familjen men även mer äventyrligt fiske, till havs eller ståendes i brusande älv. Här finns vatten och fiskarter som passar för både mete, angling, flugfiske eller trolling. Oavsett årstid kan du kombinera en fantastisk naturupplevelse med olika fiskemetoder. Kanske är det gemenskapen och själva fisketuren som betyder mest för dig, men du har också möjlighet att dra upp spännande fångster som gädda, abborre, gös och havsöring med mera. 

Boendealternativ för din fiskeresa till Hälsingland 

Hälsingland har ett brett utbud av boenden som passar familjer och fiskare. Här finns allt från mysiga stugor, bekväma hotell, campingar mitt i naturen och traditionella vandrarhem. Du kan även välja att bo på en charmig Hälsingegård, där du får en unik kulturupplevelse. Sju av Hälsingegårdarna är dessutom inskrivna på UNESCO:s världsarvslista, vilket ger en extra dimension till din vistelse i landskapet. 

Fånga drömfisken med lokala fiskeguider 

För att göra din fiskeupplevelse ännu mer spännande och givande kan du dra nytta av lokala fiskeguider som samarbetar med vissa boenden, eller åtminstone finns tillgängliga i de flesta områden. Dessa kunniga guider har insikt i de bästa platserna och fisketeknikerna som fungerar bäst i området. Vissa guider erbjuder även möjligheten att njuta av en lunch i naturen med äkta matlagning över öppen eld, vilket ger en autentisk smak av naturen och Hälsingland. 

Planera din fiskeresa till Hälsingland 

Så varför inte planera din nästa fiskeresa till Hälsingland? Här väntar en oförglömlig fiskeupplevelse för den kunniga entusiasten eller hela familjen, i en omgivning som erbjuder en perfekt balans mellan natur och fiskeglädje. Fiska i Hälsingland och skapa minnen som varar livet ut! 

delsbosöm hälsingland

Fiskeupplevelser i Hälsingland

Kungsholmen

Bo på vår vackra Ö och fiska efter aborre, gädda och gös
bergviken

Villa Solsidan

Fiske i hjärtat av Hälsingland
LJUSNAN

Fiske weekend för hela familjen i Hälsingland

Boende i 6-bäddstugan Lillbo vid Långrösten i Ovanåker, Hälsingland. I paketet ingår egen båt och fiskeguide i 4 timmar

Familjevecka med fiske och äventyr

Upplev närheten till naturen med boende nära sjö i Lillbo, 6-bäddsstuga. Passa på att besöka Järvzoo och cykla i Järvsö Bergscykelpark

Fiska i Hälsingland

Hälsingland är unikt genom att du vanligtvis är helt ensam under din fiskeupplevelse – oavsett om du fiskar längs kusten, i en av de många sjöarna eller i forsande älv.

Upplev en fiske och äventyrs resa till Hälsingland

I paketet ingår egen båt och fiskeguide i 4 timmar och boende i 6-bäddstuga intill sjön Långrösten i Ovanåker.