Kontrasternas landskap
Upplev Hälsinglands kust, skog och berg

Upplevelser i hela Hälsingland

Upptäck äkta upplevelser i hela Hälsingland – Kontrasternas landskap. Hälsingland är en skattkista av natur och kultur, beläget längs kusten men med skogklädda dalar i inlandet, byar, och små städer som smyckar vårt omväxlande landskap. Här möter du slingrande älvar och kristallklara sjöar som lockar äventyrare från när och fjärran. Hälsingland är hemvist åt världens tätaste population av brunbjörnar och Sveriges mest tätt skogklädda områden – en plats där sagor blir verklighet och myter frodas i århundraden. Läs mer om vad som finns att Se & Göra i Hälsingland och boka boende i närhet till sevärdhet och aktivitet.

Vinteraktiviteter i Hälsingland 

För den som vill utforska allt Hälsingland har att erbjuda, finns otaliga upplevelser och aktiviteter att välja mellan. Gör dig redo att utforska Hälsingland och upplev dess mångfald. I norr kan du upptäcka snösäkra Hassela Ski Resort vintertid, en pärla för skidentusiaster med familjevänliga backar och vackra spår för skidåkning. Hälsinglands största skidanläggning är Järvsöbacken, som föga förvånande ligger i just Järvsö. Runtom i Hälsingland finns även flera familjevänliga, mindre skidanläggningar. Förutom skidåkning erbjuder vintern i Hälsingland äventyr som snöskovandring, skotersafari och hundspann… 

Sommaraktiviteter i Hälsingland 

Sommartid i Hälsingland är en upplevelse i sig, med vandringsleder som tar dig genom spektakulär natur och hisnande utsikter, båtäventyr både till havs och insjö och ett ofta fantastiskt fiske. Cyklingen är stor i Hälsingland och utvecklas hela tiden. Här finns en av Sveriges i särklass populäraste cykelparker för downhillcykling, men även ett flertal platser för XC-cykling med utvecklade leder i härlig natur.  

Populära besöksmål i Hälsingland 

Ett av de mest populära besöksmålen i Hälsingland är Växbo, strax utanför Bollnäs. Här kan du njuta av mysiga caféer, smakfulla restauranger och utforska det moderna hantverket som går hand i hand med det rika kulturarvet. Växbo är även känt för sina hälsingska linprodukter med en modern twist utvecklade av Växbo Lin. 

Koboltgruvan i Loos och Gränsfors Bruk i Gränsfors är ytterligare exempel på besöksmål som passar perfekt för den aktiva familjen. Efter det, ge dig ut längs Hälsingekusten, där du hittar en mångfald av restauranger, charmiga fiskelägen, och pittoreska stränder och öar. Missa inte att besöka kuststäderna Hudiksvall och Söderhamn och utforska Hälsinglands vackra kust. 

Så, oavsett om du är ute efter äventyr i vildmarken, kulturella upplevelser eller bara en lugn tillflyktsort, erbjuder Hälsingland allt du kan önska dig – sommar som vinter. Planera din resa nu och upplev detta fantastiska landskap som kommer att förföra dina sinnen och skapa minnen för livet. 

delsbosöm hälsingland
delsbosöm hälsingland

Vad vill du göra i Hälsingland?

Ett besök i Koboltgruvan i Loos och Gränsfors Bruk i Gränsfors är en mycket god idé för den aktiva familjen. Efter Hälsingekusten finns det mycket att se och göra: restauranger, fiskelägen och vackra stränder och öar. Besök kuststäderna Hudiksvall och Söderhamn och övriga norra Hälsinglands kust.

I Hälsingland finns flera vandringsleder, båtäventyr och fiske sommartid. Vintertid erbjuder Hälsingland ett flertal familjevänliga backar och spår för de skidintresserade.

delsbosöm hälsingland

Här tillfredsställs också den cykelintresserade sommartid och skidåkaren vintertid. Växbo, strax utanför Bollnäs är en av Hälsinglands mest besökta platser. Här finns caféer, restaurang och här tillverkas hälsingska linprodukter med modern touch. ​

Här hittar du aktiviteter, upplevelser och saker att göra i Bollnäs, Hudiksvall, Söderhamn, Järvsö/Ljusdal, Alfta/Edsbyn och Nordanstig