Vinter i Hälsingland

Vinter i Hälsingland - Ett paradis för Skidåkare

Hälsingland, känt för sina natursköna omgivningar, med stor variation och historiska charm, är inte bara en sommardestination. Vintertid förvandlas detta landskap till ett skidparadis som lockar både nybörjare och erfarna åkare. Läs vidare för att upptäcka de bästa skidupplevelserna, boendemöjligheterna och aktiviteterna i denna vintriga drömdestination.   

Hälsingland är inte bara en destination för skidåkning; det är en plats där du kan uppleva den svenska vintern i all sin prakt. Oavsett om du är en skidentusiast, matälskare eller älskar att njuta av vackra vinterlandskap, har Hälsingland något för dig. Kom och utforska detta vinterparadis och skapa minnen som varar livet ut.

I Hälsingland finns ”allt” – utom långa köer…  

Skidåkning i Hälsingland

Hälsingland, och speciellt då landskapets inland, bjuder på mycket fin skidåkning under vintern.

Harsa, beläget 400 meter över havet, är en snösäker pärla som erbjuder 80 kilometer välpreparerade skidspår i varierad terräng. Oavsett om du är nybörjare eller expert finns här en utmaning som passar din skidnivå. Harsa stoltserar också med en mängd boendemöjligheter, inklusive mysiga stugbyar, vandrarhem och B&B, vilket gör din vistelse oförglömlig. 

Hassela är en annan fantastisk skidanläggning som erbjuder både längd- och alpin skidåkning. Här finns en året runt-camping samt stugor, lägenheter och hotell som ger dig flexibla boendealternativ, perfekta för en avkopplande vintersemester. 

För den som älskar utförsåkning är Järvsöbacken det ultimata resmålet. Tågpendlingen från Stockholm tar endast tre timmar, och när du kliver av i Järvsö by, finner du anläggningen och boendemöjligheter precis runt hörnet. Detta är den största utförsåkningsanläggningen i Hälsingland och erbjuder oändliga möjligheter att utforska backarna. 

Bolleberget i Bollnäs är ett utmärkt val för både utförs- och längdskidåkning. Bollebacken, den alpina delen av anläggningen, är den perfekta platsen för utförsåkare, medan längdspåren ger en annan sorts skidupplevelse. Boendemöjligheter finns i närheten, vilket gör det bekvämt att stanna här och njuta av vinterns glädje. 

I Segersta, på Kungsholmen Restaurang och Konferens, kan du uppleva både vackra omgivningar, god mat och förbättra din längdteknik. Ägarna, skidåkarparet Erik och Billan Östlund, erbjuder expertvägledning för att göra din skidåkning ännu mer givande. Med bekvämt boende och trevlig restaurang är detta en perfekt destination för vinteräventyrare. 

Med flera prisade krogar runtom i landskapet är engagemanget kring den hälsingska matkulturen utbredd. Restaurangerna ligger dessutom ofta i vackra omgivningar av kulturell betydelse, där allt vävs ihop. En av de mest välkända krogarna, med sin huvudsakliga säsong under sommaren, men som öppnar upp för Julbord under vintern, är Växbo Krog i byn Växbo strax utanför Bollnäs. Några av de vackra Hälsingegårdarna bjuder också in till genuina, hälsingska julbordYstegårn i Hillsta, utanför Hudiksvall och Gästgivars i Vallsta norr om Bollnäs är bara två exempel. 

Vilken typ av boende vill du ha under din vistelse i HälsinglandSki in ski outPrivat stuga med självhushåll? Bekvämt hotellboende? Vandrarhem, camping eller B&B? Här finns alla typer av boenden att välja påsom passar olika besökares önskemål om aktiviteter och intressen under vistelsen i Hälsingland. Här finns alltid ett boende som passar dig och dina förväntningar...
Välkommen till Hälsingland!