Bollnäs i hjärtat av Hälsingland

Bollnäs är en av Hälsinglands tre städer. Stadskärnan är liten och kompakt och erbjuder trevlig shopping för dem med intresse för mode, hantverk och sport till exempel… Vid norra och södra infarterna till staden finns även shoppingcentra för den som önskar kika runt i några av de större kedjornas utbud. 

Naturen och vattnet är alltid närvarande och lättillgängligt i Bollnäs. Faktum är att sommartid går det att bada vid inte mindre än två badplatser inom gångavstånd från centrum – Karlslundsbadet och Långnäs. Långnäs är en udde som sträcker sig ut i Ljusnan. Här finns stora ytor för lek, bad och även camping och restaurang.

Mobackes Trädgårdscenter

trädgård

Att göra och uppleva i Bollnäs 

Vid Bolleberget (Bollebacken) finns bra skidåkning vintertid som passar hela familjen, både alpint, med funpark, och längdspår. Här passerar också Hälsingeleden för den som vill vandra (flera vandringsleder finns runtom i Bollnäs) och mountainbikeleder för cyklisten.  Med Ljusnan som rinner genom Hälsingland och Bollnäs, samt flera småsjöar och tjärnar så finns bra tillgång till varierande fiskeupplevelser.  Utflyktsmålen ligger tätt, och ett besök i Växbo tillfredsställer både den som är shoppingsugen, sugen på hemlagad glass eller helt enkelt är hungrig. Här kan man även få sin kulturella spis genom en vandring i Trolldalen och linberedningens historia.   I Orbaden finns vacker natur, zipline för den äventyrliga, unikt naturboende för den som söker tystnaden i enskildhet och restaurang med utsikt över Ljusnans dalgång och den långa sandstranden nedanför. Här ligger också en av de sju Världsarvsgårdarna, Gästgivars, som är ett fint besöksmål för alla åldrar. 

Scandic Bollnäs

Hotell

Hur vill du bo i Bollnäs? 

I anslutning till Bollnäs centrum, med utsikt över Ljusnan och sjön Varpen finns Scandic, för den som föredrar att bo på hotell. Lika nära centrum – och med samma fina utsikt, ligger Långnäs camping. Men i och runt Bollnäs finns både fler campingar, vandrarhem, B&B och stugor, så välkommen att bo som du önskar under din vistelse i Bollnäs. 

Återkommande evenemang i Bollnäs 

Den sista måndagen i juli varje år anordnas Grillnatta i Bollnäs centrum. Då fylls staden av sommarfirare och på torgets scen står olika artister varje år. Butikerna håller öppet sent och flera av restaurangerna utökar sina sittplatser utomhus och har musikunderhållning. 

En av Hälsingehambons etapper dansas i Bollnäs, på Långnäs udde. Hälsingehambon har en lång historia och är väl värd att sätta sig in i – och varför inte lära sig dansa hambo och delta i detta härliga, hälsingska event!
Se aktuella evenemang i Bollnäs!

Världsarvet Gästgivars

Hälsingegård

Scandic Bollnäs

Hotell

Världsarvet Gästgivars

Hälsingegård

Mobackes Trädgårdscenter

trädgård