Min resa från Stockholm till Hudiksvall

Hösten 2021 var början på ett nytt kapitel i vårt liv. Jag och min man hade länge funderat över att, efter 10 år i Stockholm, återvända till Hälsingland och Hudiksvall. Dock hade vi vissa frågetecken som gjorde oss osäker. Hur ska barnen trivas? Kommer de få nya kompisar? Hur blir det med förskola/skola? Kommer vi längta tillbaka till storstan? Och sist men inte minst, vad finns det för jobbmöjligheter? För mig har möjligheten till utveckling i mitt jobb alltid varit viktig och jag har haft en förutfattad mening om att Hälsingland och Hudiksvall inte kan ge mig det jag söker. Oj, vad fel jag hade! Det finns ett flertal framåtlutande företag som erbjuder många möjligheter. Staden växer då Hälsingland och Hudiksvall har många duktiga entreprenörer som brinner för att driva och utveckla vår stad framåt.

När flyttlasset från Stockholm gick mot Hudiksvall skavde fortfarande tanken om vi fattat ett rätt beslut. Lägenheten var såld, vi och barnen hade sagt hejdå till vänner, jobb och förskola. Detta var nu början på något nytt. Nu, några månader senare har vi landat och den så kallade ”smekmånaden” har börjat lägga sig och vardagen rullar på. Barnen har börjat på en suverän förskola och snabbt fått nya kompisar. Inom Hudiksvalls kommun finns ett starkt föreningsliv och barnen har testat både dans, gymnastik, sim- och skidskola. Tillgången och närheten till olika aktiviteter gör vardagen så mycket enklare. Närheten till naturen, skog, hav och sjö har gett vår familj ett mervärde i livet. Vi upptäcker staden och Hälsingland på nytt, njuter av fina promenadstråk längs havet, skridskoåkning och korvgrillning på sjön, härligt utbud av restauranger, närheten till skidbacken och fina skidspår men bäst av allt – en känsla av trygghet som en småstad faktiskt erbjuder.

Jag landade i en roll på Monitor ERP system som ansvarig över rekrytering och Employer Branding. Monitor är ett globalt företag med huvudkontor i Hudiksvall. Monitor ERP system erbjuder affärssystemet MONITOR, Sveriges främsta affärssystem för tillverkande företag. Redan vid intervjun infann sig känslan att på Monitor vill jag jobba. Jag attraherades av att Monitor är ett stabilt och välmående företag med medarbetarna i fokus men framför allt attraherades jag av resan vi har framför oss. Vi är just nu inne i den mest spännande och expansiva fasen i vår historia med siktet inställt på den internationella marknaden. Detta innebär att vi behöver arbeta aktivt för att behålla och rekrytera duktiga medarbetare, både i Sverige och internationellt. Vi behöver framför allt växa inom IT men är även i behov av andra kompetenser. Då vi både utvecklar, erhåller support, utbildar och säljer vårt eget affärssystem är möjligheterna många och karriärvägarna likaså. Besök gärna vår hemsida för att läsa mer om oss och skicka gärna in en spontanansökan, www.monitorerp.com. Ni får gärna även kontakta mig på Linkedin.

Vi är glad över att vi tog steget och flyttade upp till Hälsingland. Stockholm finns kvar och är nu ett perfekt semesterresemål, ca 2.5 timmes tågresa från Hudiksvall. Närheten till storstaden gör att vi fortfarande känner att vi har möjlighet till det bästa av två världar.

Förhoppningsvis har jag inspirerat några av er som själv går i tankarna om att våga ta steget.

Hudiksvall, 9 mars, -22

Johanna Jonsson, Recruitment and Employer Branding, Monitor ERP System