Sommar i Växbo
Vi välkomnar dig till en härlig sommarsäsong i natursköna Växbo!

Fika och äta 

Det blir inte någon riktig sommar utan ett (eller flera) besök i natursköna Växbo! Här finns något för alla åldrar och familjemedlemmar.  

För fikasugna finns inte mindre än två mysiga caféer i Växbo. Växbo Café ligger i korsningen innan man kommer fram till Trolldalen och Växbo Kvarn (från bollnäshållet). Här serveras egengjord gelato i många spännande smaker som varierar varje dag, samt smörgåsar och sallader. I caféet finns även en liten butik.  Precis vid Trolldalen ligger Bageriet. Här finns mycket gott att smörja kråset med, både för den fikasugna och den som är hungrig. Även här tillverkas egen glass utan tillsatser, i tio smaker, sedan många år. Passa även på att köpa med dig Bageriets nybakta matbröd. 

Hantverk med mera 

Ett besök i Anna Keramik’s butik är alltid mysigt. Hennes keramik har ett unikt uttryck som måste ses. Anna tillverkar både bruks- och konstföremål. 

I butik Höskullen hittar du silversmycken, och en hel del annat spännande hantverk, både lokalproducerat och från övriga världen. Här finns även ett litet men naggande gott utbud av second hand. 

I Boa hittar du en mängd olika mathantverk, som ostar, marmelader, oljor, saft med mera.  

På området finns även en liten smedja som lever upp under sommaren. 

 

För barnen 

Barnens favoritlekplats är nog kvarnleken (ha gärna med badkläder eller torrt ombyte 😉) och den gamla kvarnen på området är numera ett museum och erbjuder mer lek för barnen. 
Och några djur huserar också på området varje sommar.
 

 

Strosa genom Trolldalen till linfabriken 

En promenad genom Trolldalen ger lisa för själen och en inblick i hur linet förädlades före industrialismens tid.  

Hos Växbo Lin kan ni inspireras i den fina butiken där fabrikens egna produkter, och även andra, ofta lokalt producerade produkter, finns till försäljning.
Det går också att få se själva fabriken och hur de fascinerande vävstolarna högljutt väver fram de vackra mönstren.
 

 

Växbo är en småort i Bollnäs kommun belägen i Bollnäs socken och Hälsingland, 14 kilometer öster om Bollnäs. 

Vad söker du i Växbo