Cykla Hälsingland

Cykla och upplev Hälsingland, ett cykelparadis i Sverige. Vi erbjuder downhill i världsklass, cykelleder för mountainbike och upplev vackra grusvägar för den perfekta cykelsemestern!

Cykla och upplev Hälsingland

I Hälsingland kan du cykla utför, uppför och slättförs. Här finns cykling som passar alla önskningar och kunskapsnivåer. Stigar och kustlinje, byvägar och räls och lekfulla downhill-leder i världsklass. Hitta vacker cykling till fikastället i skogen, caféet eller vid badplatsen. Som sagt: -här finns cykling för alla! 

Cyklingen i Hälsingland erbjuder till exempel vacker och vild kust, böljande blå berg med djupa skogar och älven Ljusnan som slingrar sig genom landskapet fram till havet. Här ger cyklingen upplevelser med adrenalin, kultur, historia, fart, spänning och avkopplande natur. Allt som behövs för ett härligt cykeläventyr! 

För den som kommer med sin egen cykel finns cykelvänliga boenden med förråd, enklare verktyg och möjlighet att tvätta cyklarna. För den som behöver hyra sin cykel finns flera aktörer som erbjuder hyrcyklar avsedda för olika ändamål, flera finns listade här på sidan. Flera boenden erbjuder olika färdiga paket för cykling som finns att inspireras av och utgå i från när ni planerar er resa. 

Med god, ofta lokalproducerad mat, och en skön säng kopplat till ett härligt och vänligt bemötande så tror vi att ni kommer stortrivas, precis som vi själva gör här hos oss i Hälsingland… Varmt välkomna! 

Cykla Hälsingland
Hälsingland-kontrasternas-landskap