Upptäck Barnens Hälsingland

VÄLKOMMEN TILL HÄLSINGLAND, BARNENS LAND! 
ÄVENTYR OCH MYSTIK FÖR  BARN I ALLA ÅLDRAR. BOKA BOENDE OCH AKTIVITETER NU OCH FÅ MINNEN FÖR LIVET!

Hitta dina bästa
ställen för barn!

I Hälsingland finns det massor av saker att göra.
Använd #barnenshälsingland för att hitta
inspiration och tipsa om dina smultronställen för barn.
Ha en fantastisk sommar i Hälsingland- Barnens land!
#barnenshälsingland

MULLE MECK i Glada Hudik

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 0-8 ÅR

På Mulle Meck får ditt barn vara kreativ, använda sin upptäckarglädje och problemlösningsförmåga. Här mekar vi med riktiga mojänger och molijoxer. Kliv in i Mulle Mecks sagovärld och ta en tur med flygplanet eller varför inte en rymdfärd med Mulles raket? Segla ut på haven i Mulles båt eller provkör Mulles bil. Vi bjuder alla vuxna på te eller ekologiskt kaffe.

Världsarvet Gästgivars

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 1 - 16 ÅR

Varmt välkomna till ett av Sveriges 15 Världsarv – Decorated Farmhouses of Hälsingland. Gästgivars är det andra Världsarvet i historien som bytt ägare och det första i Sverige. Vi är en av de sju gårdar som bildar Världsarvet Hälsingegårdar. Det finns ca 1000 st Hälsingegårdar bevarade. På 1800-talet var bönderna i Hälsingland enormt rika på bl.a. lin och överflöd av mat etc. De var duktiga affärsmän. 

Stenöpiraterna

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 6 - 12 ÅR

Varje år landstiger det pirater här på Stenö camping och en doft av guld hänger i luften. Välkommen på spännande skattjakt med Stenöpiraterna!

Sommaren 2023 startar vi skattjakten 20 juni, sedan kör vi på ända fram till 17 augusti.
Dagar och tider: Tisdagar och torsdagar kl 11.00 och 15.00.

Piratshowen börjar 24 juni fram till 12 augusti.
Dagar och tider: Lördagar kl 15.00-16.00

Orbaden ZIP & CLIMB

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 2 - 9 ÅR

På barnområdet Wild Kids finns tre olika låghöjdsbanor. Man rör sig cirka två meter upp i luften och
sitter kontinuerligt säkrad via säkerhetslina genom hela banan. Låghöjdsbanorna består av olika stationer så som zipline, klätterplank, skateboard på lina m.m. Varje bana har 6-7 stationer.
Öppettider under högsäsongen: 11/6-14/8, 10:30, 12:30, 14:30 samt 16:30. Tid: 2h

DELLENBANAN

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 5 - 16 ÅR

På Dellenbanan kan du trampa fram längs glittrande sjöar, över hisnande broar och genom mörka tunnlar. Inget rullar så lätt som stålhjul mot stålräls. Det här är en aktivitet där alla kan vara med. Dellenbanan erbjuder 54 kilometer järnväg mellan Hudiksvall och Hybo. Du utgår från Delsbo station, som är belägen i

BARNENS STENEGÅRD

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 0-12 ÅR

Vårt lekområde i trädgårdsparken är perfekt för dig med spring i benen och sol i sinne. Utomhusleken är öppen, i år flyttar höns in i Barnens Stenegård och trädgården är perfekt för alla som vill smaka, lukta och upptäcka! Lekstugorna är öppna och missa inte vårt bästa skogshäng, där ni kan njuta av skogen i sköna hängmattor.

SVEDBOVALLEN, Järvsö

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 0-12 ÅR

Hälsinglands enda levande fäbod med kor och getter och gamla vackra hus. NÄRA NATUREN, DJUREN, SYSSLORNA OCH MATEN

Svedbovallen är ett härligt, busigt och lärorikt utflyktsmål för hela familjen och barnbarnsfamiljen. Här möter du ett modernt småbruk med djur som fritt betar skogens örter och växter precis så som den traditionella fäboddriften historiskt fungerade. På Svedbovallen kan man hälsa på getter och fjällkor, fika och köpa goda ostar som producerats på fäboden, bara springa runt eller boka in sig på någon av alla aktiviteter som erbjuds i sommar:

TROLSKA SKOGEN

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 2-9 ÅR

En levande sagoskog i Mellanfjärden. Ta med hela familjen på ett underhållande och magiskt teateräventyr. Vindlande stigar och spångar tar dig till häxan Aska Etter, Småfolket, en slumrande drake och rakt in i trollens boning.

Voxnabruk kanot & camping

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 4 - 15 ÅR

Ta med hela familjen på ett äventyr i kanot och upplev naturen på riktigt nära håll. I kanoten färdas ni
fram på de lugnaste delarna av Voxnan och ni möter flertalet sandstränder som passar perfekt för lite bad, lek och fikapaus. Med lite tur ser ni någon av de vilda djuren, ser lämningar efter bävern. Ni får även med er ett litet uppdrag till barnen som de får lösa längs paddlingsturen.

Vildriket - Järvzoo

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 1-16 ÅR

Ett besök i vildmarksparken Vildriket är en magisk och minnesvärd upplevelse för hela familjen. Här möter du Nordens vilda djur på deras egna villkor i en fantastisk omgivning. Brunbjörn, varg, lo, räv och ren är bara några av alla djur du kan träffa. Du går genom djurparken på en tre kilometer lång trätrottoar där du upplever parken i din egen takt. Njut av den vilda, orörda skogen, tystnaden och den trolska stämningen. Packa ryggsäcken med gofika och kom på utflykt i vildmarken!

Fotograf: Ma Lou Skoglund

Camp Järvsö

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 0 - 16 ÅR

Camp Järvsö ligger i en fantastisk miljö som erbjuder ledarledda pass för alla och en uppsjö av olika aktiviteter. När ni bor hos oss ingår bland annat, mångkamp “Into the wild”, aktivitetsrum med pingisbord, skogsbad, sällskapspel, gymnastiksal och 3D bana för pilpågsskytte. Vi har också en Outdoor arena med XC-skillsbana, beachvolleybana, fotboll, innebandy, basket, boule bana, klättervägg/boulderingbana, studsmatta. Kommer du över dagen kan du hyra cyklar, kanot, kajak, SUP brädor, roddbåt och fiskespö.
Välkommen till Camp Järvsö – en spännande värld
med oändliga aktiviteter!

Järvsö Hembygdsgård

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 5 - 12 ÅR

Alla torsdagar i juli kan du komma till den gröna oasen Hembygdsgården mitt i Järvsö för att pyssla
med konstnären Ulrika Norée. Det finns fika att köpa. Pysseltorsdagar kostar inget men för att säkra
din plats så anmäl dig gärna till info@jarvsohembygdsforening.se. Välkommen till spännande och
annorlunda pysseltorsdagar!

Karta Barnens Hälsingland

Boende Hälsingland

Här hittar ni boende att boka i Hälsingland.

Mat
Hälsingland

Här hittar ni restauranger i Hälsingland.

aktiviteter Hälsingland

Här hittar ni fler barnaktiviteter.

Evenemang Hälsingland

Här hittar ni evenemang för barn