Ebba Andersson vinner Jerringpriset! 

Ebba Andersson vinner Jerringpriset! 

Nu gäller det att hålla tungan rätt i munnen och hålla isär begreppen, för nu känns det som om alla vägar bär till Hälsingland!  

Denna vinter verkar snön falla nästan non stop i Hälsingland – Snö behövs för att kunna åka skidor – och här kan vi verkligen skryta om att ha massor av både större och mindre anläggningar med välpreparerade längdskidspår. En vars grymma framgångar sker på snö och välpreparerade spår är Ebba Andersson, längdskidåkaren som just vunnit Jerringpriset, hurra och grattis! Var föddes Ebba? Jo, i Hälsingland så klart, närmare bestämt i vackra Delsbotrakten. Familjen flyttade i och för sig till Sollefteå när Ebba bara var tre år, men å andra sidan föddes en annan oerhört framgångsrik skidåkerska i Sollefteå, nämligen Marie-Helen Billan Östlund – men var bor hon idag? Jo i Hälsingland såklart! Tillsammans med maken och, igen, framgångsrike skidåkaren Erik Östlund köpte hon en ö i Hälsingland och skapade Kungsholmen Restaurang & Konferens, ett paradis för både längdskidåkare, långfärdsskridskoåkare, fiskare, vandrare och cyklister…  

Som sagt – alla skidspår bär till Hälsingland. Kom och njut av denna vackra vinter hos oss – i år varar den säkert ända fram till påska! 

Välkommen in till Hälsinglands digitala plattform halsingland.se för att se förslag på massor av aktiviteter och evenemang och var ni kan bo under vistelsen i Hälsingland! 

Dela nyheten: