Cafeér i hela Hälsingland

Fika på café i Hälsingland

I Hälsingland älskar vi att gå på café och konditori! ”Gofika” är ett väl använt uttryck och här saknas verkligen inte möjligheter att hitta cafépärlor med genuint hembakt fikabröd. Glöm storstans oändliga köer och trängsel för att få köpa ett dyrt litet bakverk. Här finns oftast gott om utrymme och lugn och ro att njuta bullar, kakor och bakverk av hög kvalité. Ofta hittar du även ett litet café med hembakt fika i samband med besök hos öppna Hälsingegårdar eller andra besöksmål.  

Har du provat äkta Hälsinge Ostkaka? Om inte så rekommenderar vi det starkt. Sen kan även du ge dig in i den eviga diskussionen – ska ostkakan värmas i ugnen och serveras med saftsås, eller ska den stekas i skivor och serveras med sylt och grädde…? Se fler caféer i Hälsingland här!

Vi hälsingar älskar att gå på café och konditori! ”Gofika” är ett väl använt uttryck och här saknas verkligen inte möjligheter att hitta cafépärlor med genuint hembakt fikabröd, matiga smörgåsar och fina bakelser. Vill du besöka ett klassiskt konditori eller ta din kopp kaffe i trädgården på en Hälsingegård eller hembygdsgård? Här finns mycket att välja på i olika miljöer! Du missar väl inte vår unika Hälsingeostkaka eller den för Söderhamn speciella krämkakan?

Se fler caféer i Hälsingland här!