Historier från Hälsingland nominerade till Stora Turismpriset 2024

Vi är stolta över att kunna berätta att Historier från Hälsingland har blivit nominerade till det prestigefyllda Stora Turismpriset 2024. Denna nominering är ett bevis på det viktiga arbete de har gjort för att sprida kunskap om Gävleborgs, och då framförallt Hälsinglands, rika kulturarv och historia, med ett innovativt grepp som kombinerar modern teknik och traditionella berättelser. 

Historier från Hälsingland har skapat en plattform där de på ett tillgängligt sätt lyfter fram länets historia genom podcasts, berättarkvällar och historiska vandringar. Deras sätt att blanda historiska fakta med legender och folktro har engagerat både lokalbefolkning och turister, och bidragit till att öka intresset för Hälsingland som besöksmål. Genom att använda digitala medier har de nått en bredare publik och visat hur teknik kan stärka turismen. 

Motiveringen till nomineringen lyder att deras arbete inte bara lockar fler turister till regionen, utan även väcker ett bredare intresse för Gävleborgs kulturarv, något som stärker hela besöksnäringen. 

Vi väntar med förhoppning på att få veta om de vinner priset – men oavsett utfall har Historier från Hälsingland redan gjort ett betydande arbete för att sätta vår region på kartan. 

Läs mer om deras arbete och nomineringen på Region Gävleborgs webbplats och följ utvecklingen inför utdelningen av Stora Turismpriset i höst! 

Dela NYHETEN:

Lobonäs Veteranmarknad

Lobonäs Veteranmarknad

Lobonäs Veteranmarknad är ett årligt evenemang i Lobonäs, Hälsingland, som arrangeras av Lobonäs Sportklubb. Förra året var det 30:e gången marknaden arrangerades. Trots att byn bara har cirka 15 invånare, arbetar runt

Läs mer »